Daha iyi browni tarifi yok! Çay demlenene kadar hazır, bir çimdik tuz yetiyor

TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiAniden gelen misafirlere şipşak yapılan, yoğun çikolata aromalı bir tatlıdır Browni. Çoğu kişinin kendi yorumunu kattığı browni birçok kişi için vazgeçilmez bir lezzettir. En iyi browniyi yapmak ve tadına bakanların ‘Bunu nasıl yaptın?’ soru yağmuruna maruz kalmak için okumaya devam edin.

Browninin ana malzemeleri arasında tereyağı, un ve çikolata yer alır. Bu malzemelere ufak bir ekleme ile lezzeti ikiye katlamak ister misiniz? İşte dünyanın en iyi browni tarifi!

3 yumurta, 1 bardak şeker, 200 gr tereyağı, 180 gr bitter çikolata, 2 yemek kaşığı kakao, yarım su bardağı una ihtiyacınız var.

Önce yumurta ve şekeri çırpın. Kakao ekleyip karıştırın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Tereyağını ocaktan aldıktan sonra çikolatayı içine atın ve sıcak tereyağının içinde eritin.

İki karışımı birleştirin. Ancak yumurtanın pişmemesi için yavaş yavaş eklemeye özen gösterin. En son içine un ekleyip bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Bu aşamada çok fazla çırpmanıza gerek yok.

Hazırladığınız karışımı bir borcama dökün ve üzeri zar gibi olana kadar pişirin. Yaklaşık 15 dakika da pişecek ve soğuduktan sonra afiyetle yiyebileceksiniz.

Peki bu browninin tadını ikiye katlayacak püf nokta ne? Browninizin usta bir şefin ellerinden çıkmışçasına lezzetli olmasını istiyorsanız tarifi hazırlarken karışımın içine bir çimdik tuz eklemelisiniz. Yerken tuzun tadını almayacaksınız ancak browninizin tadı bir çimdik tuzla bambaşka olacak!
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”